RESURSE

RESURSE

Resurse

SPAȚII ȘI DOTĂRI

Școala noastră dispune de spații generoase, adecvate pentru realizarea activităților educative, mobilier atractiv și multifuncțional, dotări moderne și o bogăție de materiale și mijloace educative. La sediul din Copou, școala primară are trei laboratoare fonetice de ultimă generație, table interactive și un loc de joacă ce respectă normele de securitate și calitate în conformitate cu vârstele elevilor.

Materialul didactic respectă normativul de dotare obligatorie elaborat de Ministerul Educației. La ambele sedii unde își desfășoară activitatea grădinița,  jucăriile sunt de cea mai bună calitate, ele sunt avizate și verificate pentru dezvoltarea creativității, comunicării, personalității și motricității copilului în deplină siguranță.

Orele de baschet se desfășoară la sala de sport a Liceului de Informatică, de două ori pe săptămână.

Orele de înot, cu antrenor specializat au loc de asemenea, în bazinul din interiorul Complexului unde se află instituția noastră.

Spații scolare

Sediul din Copou:

  • 9 săli de clasă
  • un atelier pentru activități extracuriculare
  • o sală de mese
  • spații de joacă în interior și în exterior
  • Sala de sport

Sediul din Ideo:

  • 4 săli de clasă
  • o sală de mese
  • spațiu de joacă în interior și în exterior

 

        La Şcoala Primară „Hänsel und Gretel“ Iaşi copilul dumneavoastră este pe mâini bune încă de la început!

                                                                   Ihr Kind in guten Händen, von Anfang an!
                                                                                       Kommen Sie zu uns!

Copilul dumneavoastră se află de la început pe cele mai bune mâini!

Iniţiativa de a înfiinţa Grădiniţa Germană din Iaşi aparţine unor părinţi.

Reprezentant legal al instituţiei este fundaţia FEAS (Fundaţia pentru Educaţie şi Atitudine Socială).

Preşedinta fundaţiei este doamna Petronela Rubel. Noi, cei de la FEAS, considerăm că educaţia preşcolară bazată pe valori germane este importantă atât pentru propriii noştri copii, cât şi pentru toți copiii ai căror părinţi au aspirații înalte.

De aceea ne-am hotârât să punem bazele unei grădiniţe bilingve, care să respecte întru totul programa curiculară a Ministerului Educaţiei din România, dar care să prezinte aceste conţinuturi în special în limba germană.

De asemenea, punem un accent special pe limba engleză, pe educaţia muzicală, precum şi pe o serie de materii opţionale pe care le oferim.

Dorim să atingem aceste ţeluri educaţionale împreună cu copiii grădiniţei noastre şi cu părinţii lor, aici, în capitala culturală a României şi prin aceasta să fim utili şi comunităţii ieşene.

Școala Primară Hansel und Gretel funcționează în condiții legale pentru următoarele niveluri:

Conform legislației în vigoare, Ministerul Educației, prin intermediul organismelor specializate și a unor procese de analiză și evaluare reglementează funcționarea  instituțiilor de învățământ privat din România.


1. PREȘCOLAR – autorizare de funcționare nr. 4920/31.07.2012, modificare OM nr. 5778/12.11.2015, acreditare prin OM nr.5906/29.11.2016

2. PRIMAR-autorizare de funcționare nr. 4920/31.07.2012

93

FULL TIME FACULTY

1:8

STUDENT/TEACHER RATIO

80

PERCENTAGE OF MASTER DEGREES

765

CURRENT ENROLLMENT