„Cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge” sau „Bate fierul cât e cald”

Proverbele descriu cel mai important aspect al eforturilor noastre educaţionale: o educaţie timpurie adecvată, după cum arată cele mai noi studii, reprezintă cea mai bună bază pentru succesul în viaţă. Centrul intereselor noastre îl constituie învăţarea limbilor străine încă din copilărie, în special a limbii germane, dar şi a englezei (de asemenea o limbă germanică, după cum se ştie). Din acest motiv, în instituţia noastră, pe lângă personalul calificat din România, care este foarte bine pregătit, lucrează şi vorbitori nativi din Germania sau Austria. Orele au loc în ambele limbi: temele cadru (anotimpurile, animalele, natura etc.) sunt prezentate atât în limba română, cât şi în limba germană (în primul rând vocabularul).

Limba germană este limba vorbită în cele mai importante ţări din punct de vedere economic din Europa. Germana este limba cea mai răspândită din comunitatea lingvistică europeană, cu peste 110 milioane de vorbitori nativi (din Germania, Austria, cea mai mare parte a Elveţiei, Luxemburg, dar şi din Franţa, Belgia sau ţări din Europa de Est). Engleza o învaţă oricine. Stăpânirea limbii germane este deja o caracteristică distinctivă, care va deschide uşile succesului în carieră şi în viaţă.

Acestea constituie principalele motive pentru care Școala și Grădinița Hänsel und Gretel din Iaşi îşi desfăşoară activitatea în colaborare cu instituţii precum Centrul Cultural German, Forumul German sau Fundaţia Caritas din Köln.